2021-10-24 07:41:21• hírek • Bede Emőke

Vasárnap reggel megnyitott az Ócskapiac

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Apaserv Rt. augusztus 1-én kezdte meg a szatmári Ócskapiac korszerűsítését, mely a kezdeti tervek szerint szeptember 30-ig tartott volna. S noha az eredeti határidőhöz képest némi csúszás történt, október 24-én végre megnyitotta kapuit a megújult piac.

A munkálatok során többek között cserélték az ivóvíz- és csatornahálózatot, és aszfaltréteggel borították azt a területet, ahol az elárusító asztalok kerültek kihelyezésre. Ahogyan azt a piacot működtető Közterület-fenntartó Vállalat korábbi tájékoztatásából már tudni lehetett, az asztalok fölé ideiglenes esernyőket lehet helyezni, viszont a tér időjárás elleni védelmét a közeljövőben egy fémszerkezetű, nagyméretű sátorral fogják biztosítani. A korszerűsítésnek köszönhetően a létesítmény ezentúl kiállítások és egyéb rendezvények megszervezésére is alkalmas lesz.


A rendőrség is „piacolt”


Az Ócskapiac újbóli megnyitásával ismét jelentősen megszaporodtak az autók a Magyar (Rodnei), Dobó (Lacrimioarei) és Tiszaújlaki (Gh. Baritiu) utcák környékén, így nem csoda, hogy a Helyi Rendőrség is terepre vonult, hogy a közrend biztosítása mellett a szabálytalanul parkoló autósokat is „jobb belátásra” térítsék.









Nem az Ócskapiac az első, amely megújul


Az Ócskapiac nem az első piac, mely az elmúlt években megújult Szatmárnémetiben. A sokak által kedvelt Kispiac korszerűsítési munkálatai például 2020 februárjában fejeződtek be. A közel kétmillió lej értékű beruházásnak köszönhetően a piac területén egy teljesen új épületet húztak fel, melynek földszintjén a tejtermékeket árusítók kaptak helyet, az emelet pedig a piacfelügyelőségi irodáknak és a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság vizsgálati helyének ad otthont. Az új épületetn kívül fém tetőszerkezet került az udvarra is, valamint egy új közvécé is épület. Az árusok új asztalokat kaptak, a megpihenni vágyók számára pedig modern kültéri bútorokat helyeztek ki.


Ugyancsak a tavalyi év tavaszára újult meg a Nagypiac is, melyre a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal több mint 1 millió lejt fordított. A három fázisban zajló munkálatok során felújították az asztalokat és az azokat védő tetőt, korszerűsítették a csatornázást, majd leaszfaltozták és letérkövezték a járdákat, ezzel 21. századi körülményeket teremtve az árusoknak és vásárlóknak egyaránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: